Informace a novinky / Moje nabízené služby / Kde pomáhám / Kontakt /

Dýňová polévka Hokajdó

2. prosince 2015 v 12:56 | Český Tarot |  Zdravé jídlo a recepty
V hrnci se silným dnem rozpusťte máslo a zpěňte na něm cibulku a česnek. Vsypte dýni a asi 5 minut opékejte. Přidejte mrkev, poprašte kari kořením a cukrem, osmahněte a zalijte vývarem. Uveďte do varu a vařte asi 15 minut, až zelenina změkne. Vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a nechte přejít varem. Stáhněte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem. Polévku podávejte posypanou nasucho opraženými dýňovými semínky, nasekanou chilli papričkou a zakápnutou dýňovým olejem.




Dýni můžete předem upéct v troubě - pokapejte ji olejem a před koncem pečení posypte cukrem, aby trochu zkaramelizoval. Naopak pokud spěcháte, dýni rovnou zalijte vývarem (jen neopečená bude mít méně výraznou chuť).


Co budeme potřebovat:
800 g dužiny z dýně, bez semínek, nakrájené na kostičky 2 lžíce másla 1 cibule, jemně nakrájená 2 stroužky česneku, jemně nasekané 1 karotka, nastrouhaná nahrubo 1 lžíce kari koření 1 lžička třtinového cukru 600 ml zeleninového vývaru 220 ml smetany ke šlehání sůl a mletý pepř na dochucení hrst opražených dýňových semínek 1 čerstvá chilli paprička, jemně pokrájená 2 lžíce dýňového oleje na zakapání



Rozpůlení a odstranění semínek z Dýně Hokkaido Pokud nemáte opravdu ostrý nůž a trochu větší vyřídilku, tak určitě budete zápasit s rozkrojením Dýně Hokkaido, je opravdu tvrdá. Můžete si vše ujednodušit tím, že ji omejete a dáte ji na pár minut do vroucí vody. Tím trochu změkne a pak vše bude jednodušší. Vodu pak můžete použít do polévky.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama